Informații pentru producători

Dacă ești producător și vrei să obții certificarea de conformitate tehnică, află care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi suplimentar în procesul de racordare. Tot aici găsești situațiile documentelor emise de noi pentru producătorii racordați, pentru mai multă transparență.

Certificarea de conformitate tehnică

De certificatul de conformitate tehnică au nevoie în procesul de racordare producătorii cu putere instalată peste 1 MW. Certificatul de conformitate tehnică pentru centralele electrice se emite de către operatorul de distribuție / operatorul de transport, în conformitate cu legislația în vigoare.

Dacă deții o centrală cu o putere instalată peste 1 MW, în procesul de racordare parcurgi suplimentar următoarele etape: punerea sub tensiune a instalației de utilizare pentru probe și obținerea Certificatului de Conformitate Tehnică pentru centralele electrice.

După ce analizăm rezultatele probelor, certificăm conformitatea rezultatelor prin emiterea certificatului de conformitate tehnică.

Pentru mai multe detalii despre acest proces, informează-te și din ordinele ANRE specific legate de activitatea de producție.

Ordine și proceduri legate de certificatul de conformitate

Producătorii deja racordați la rețeaua noastră

Avize și certificate de racordare emise de noi până în prezent

Listele prezintă situația producătorilor din categoriile eolian, hidro, cogenerare, fotovoltaic, biogaz, biomasă, consumatori și producători clasici.