• 17 august 2021

Prima generație de absolvenți ai programului „Viitor electrician”

Absolvenții clasei duale de la București aduc un suflu proaspăt în rândurile tutorilor, e cazul colegului nostru Cristian Lilian Miu, maistru electrician: „M-a încântat ideea să mă implic în formarea tinerilor electricieni, pentru că și eu am urmat același traseu, și eu provin dintr-o formă de școlarizare duală. M-am angajat la 18 ani. În perioada asta, în care m-am ocupat de elevii veniți în practică, m-am simțit puțin mai tânăr și mi-am amintit de când eram și eu ca ei și glumeau cu mine colegii cu experiență.”

Sistemul de învățământ profesional în sistem dual este în plină dezvoltare în România, cu aproximativ 16.000 de elevi (conform TVR) care au beneficiat de aceste parteneriate public-privat pentru formarea în meserii practice. Companiile de distribuție a energiei electrice locale ale grupului Enel au fost printre inițiatorii claselor duale: am început în 2018 cu prima generație la Colegiul Tehnic Energetic din București, generație care a absolvit anul acesta. Programul nostru se numește „Viitor electrician” și chiar asta și-a propus: să formeze electricieni, cu speranța că unii dintre ei se vor alătura colegilor noștri experimentați și vor reduce deficitul meseriașilor din energie.

Imaginează-ți că, pentru o companie din domeniul distribuției de energie, nu e deloc ușor să recruteze electricieni. Ca să lucrezi aproape de curentul electric, ai nevoie de pregătire intensivă și specializată, mai ales că fiecare distribuitor de energie electrică are instalații diferite. Așa că nu putem fi altfel decât strategici când alegem să investim în învățământul dual, adică în colaborarea cu licee cu profil tehnic din ariile țării în care gestionăm rețeaua electrică, cultivând gustul tinerilor pentru profesiile practice. Pandemia însăși a fost ocazia ca întreaga societate să recunoască meritele acestor oameni de bază ai sistemului energetic național, pe care a învățat să-i numească „lucrători esențiali”. Electricienii cu competențe digitale sunt o parte esențială din tranziția energetică, care nu se bazează doar pe regenerabile și decarbonizare, ci și pe reziliența rețelelor electrice, care se extind tot mai mult.

Educația este obiectivul de dezvoltare durabilă la care contribuim prin „Viitor electrician”

Pe plan global, Enel s-a angajat să contribuie la anumite obiective ONU pentru dezvoltare sustenabilă, mai precis la ținte din domeniile unde poate avea cel mai mare impact. Ele sunt desigur legate de accesul la energie, de digitalizare, colaborare, orașe sustenabile, egalitate, dar și educație de calitate (ODD 4). Cum Enel urmărește în misiunea sa crearea de valoare în comun, adică o viață mai bună pentru comunitățile în care avem operațiuni, susținerea educației ni se potrivește natural.

Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii pentru toţi este în deplină sinergie cu obiectivele Enel de a susține comunitățile locale. Iar educația reprezintă unul dintre pilonii principali ai dezvoltării locale. Există multe comunități vulnerabile, iar accesul la educație este în continuare dificil în România. În 2020, printr-un alt parteneriat al nostru pentru educație, cu asociația Human Catalyst, a fost lansată harta celor mai defavorizate școli din România. Prin clasele duale pe care le sponsorizăm, contribuim la dezvoltarea viitoarei generații: susținem tinerii pentru o încadrare mai bună pe piața muncii, le oferim posibilitatea de a se pregăti alături de specialiști în domeniu.

Ana Filip, specialist sustenabilitate, grupul Enel în România

Extinderea programului „Viitor electrician”

După clasa din București, a urmat Liceul Energetic Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” din Deva în 2019, iar în 2021 continuăm cu o creștere substanțială: trei noi clase duale, fiecare cu între 24 și 28 de locuri. E vorba de o nouă clasă la București, plus două alături de parteneri noi - Liceul Energetic din Constanța și Liceul Tehnologic din Fierbinți Târg. Aceste clase au avut deja la începutul verii prima tură de înscrieri, iar pentru locurile rămase va mai fi organizată o sesiune de admitere în august.

Feedbackul profesorilor din aceste licee partenere a fost în general pozitiv și se pare că am dobândit o reputație bună ca partener care investește în formarea profesională: dacă în trecut noi căutam licee pentru deschiderea de clase duale, acum ne caută ele pe noi! Suntem onorați și ne bucură această deschidere.

Ce beneficii au elevii în cei 3 ani de învățământ în sistem dual?

Poate că, la finalul clasei a 8-a, juniorii nu își dau ei seama prea bine ce vor să facă în viață. Înainte însă de a-și imagina cum ar fi să fie autorizați să opereze instalațiile în care circulă acea energie care ne susține viața dar poate fi și periculoasă, curentul electric, familiile copiilor se bucură de beneficii concrete. Este vorba de o bursă de 200 de lei din partea noastră, pe lângă suma de 200 de lei pe care o primește orice elev înscris în învățământul profesional, de acoperirea costurilor cu medicina muncii, de echipamente de lucru şi de protecţie, masă de prânz în fiecare zi, transport şi cazare asigurate de noi pentru cei din afara orașului în care se află liceul. Dar ceea ce contează poate cel mai mult în formarea tinerilor sunt mentoratul cu specialiştii din companiile noastre (electricieni, ingineri), vizitele de studiu în stațiile noastre pentru practică și activitățile de dezvoltare personală.

Pentru companiile E-Distribuție, este important ca experiența elevilor din toate clasele duale să fie similară, indiferent de localitatea în care se află liceul. Beneficiile sunt aceleași, iar colegii noștri care devin tutorii copiilor sunt antrenați pentru acest rol – încurajează întrebările lor și le explică lucrurile cât mai simplu, în acord cu nivelul la care se află ei conform cu programa școlară. În ceea ce privește dezvoltarea soft skills, colaborăm cu ONG-uri locale pentru atelierele de dezvoltare personală. Acolo învață să comunice mai bine, să lucreze în echipă și profită de îndrumarea experților în psihologie, coaching, dezvoltare personală.

Impresiile tinerilor din prima generație de absolvenți

În decursul celor 3 ani, am interacționat cu cei aproape 30 de elevi și i-am tras de limbă în repetate rânduri, să aflăm cum se integrează ei în clasa duală – citește și articolul din 2019 despre clasa duală din București.

Deja la finalul primului an, au avut impresii din cele mai diverse: „Mi-am făcut un grup de prieteni foarte OK”, „Mi-au plăcut cursurile de dezvoltare personală pentru că am vorbit foarte deschis”, „Lucrăm mult în echipă la școală și cred că asta mă va ajuta în viitor”, „Mi-au plăcut orele de practică de laborator, unde am învățat să facem circuite. Mi s-a părut greu la început, dar apoi a devenit mai ușor, chiar îmi place fizica”, „În laborator, mă pricep la montaje. Mă văd având meseria de electrician”, „Tatăl meu m-a îndrumat să aleg clasa duală, el e mecanic și mi-a spus că o meserie la bază e foarte bună. Îmi place practica, mă pricep la circuite.”

Nu e extraordinar să dobândești încrederea că te pricepi la lucrurile pe care le înveți și le exersezi? Se pare că această încredere a crescut tot mai mult, sau cel puțin așa s-a văzut din departamentul de sustenabilitate.

Din ce am vorbit eu cu elevii și cu partenerii cu care lucrăm în acest proiect, pot spune că s-au transformat din niște elevi timizi în niște tineri care astăzi au curajul să își spună părerea, au puterea și înțelepciunea de a se uita la ei cu sinceritate, la cine sunt ei și ce își doresc să facă cu adevărat, au descoperit bucuria de a lucra în echipă, a apărut curiozitatea de a întreba și comunica mai mult. Sunt niște tineri pregătiți astăzi să facă față provocărilor pe care societatea le-a pregătit pentru ei. 

Ana Filip, specialist sustenabilitate, grupul Enel în România

De ce competențe au nevoie electricienii viitorului?

Profilul electricianului modern este modelat atât de tranziția energetică, care presupune rețele electrice a căror reziliență se bazează pe digitalizare, cât și de imperativul diversității, care deschide tot mai multe oportunități egale de dezvoltare profesională.

În primul rând, trebuie spus că electricienii nu mai sunt acum doar domni, ci pot fi foarte bine și doamne, pentru că meseria s-a schimbat și contează tot mai puțin forța fizică de a manevra utilaje. În era rețelelor digitalizate, în care Enel este pionier, foarte multe manevre sunt realizate la distanță, prin telecontrol, și devin mai importante competențele digitale. În afară de acestea, capacitatea de a valoriza aspecte precum etica și siguranța sunt și ele esențiale în companiile noastre.

Familiaritatea cu dispozitivele smart este un avantaj al tinerilor electricieni. Din ce în ce mai multe activități se întâmplă de pe smartphone sau tabletă, așa că le va fi ușor să facă saltul la a citi informațiile de care au nevoie prin diverse interfețe care analizează date din rețeaua electrică. De asemenea, cântărește mult și atitudinea. Prin prisma valorilor noastre, suntem atenți la cât de inovatori sunt tinerii electricieni, cat de multă inițiativă au, mereu atenți la etică și la grija pentru siguranță.

Ținând legătura cu acești tineri, practic am redobândit continuitatea și speranța că vom lăsa în urmă acest impas al pieței de muncă, din ce în ce mai săracă în electricieni profesioniști, pentru că mulți dintre cei tineri au emigrat, iar seniorii au ieșit la pensie.

Am învățat de la acești copii că trebuie să investim timp cu ei, să îi îndrumăm, întrucât școala nu este îndeajuns. Apreciez acest timp petrecut cu ei, îmi place foarte mult sinceritatea lor.

Andreea Folea, People and Business Partner, Project Management and Construction, E-Distribuție Muntenia

În afară de aceste aspecte care țin de o remodelare a profilului de electrician, baza rămâne practica, folosind tehnologiile avansate cu care lucrăm zi de zi la E-Distribuție. De la un an la altul în cursul școlarizării, sunt tot mai multe ore alocate antrenamentului pe teren. E o ocazie să vadă instalații adevărate (care nu sunt sub tensiune, bineînțeles!), să pună întrebări tutorilor și să îi vadă executând diverse operațiuni – deci să învețe prin observare și traducând teoria din clasă în situații reale. 

I-am văzut interesați, au pus foarte multe întrebări. Din cauza pandemiei, elevii au fost repartizați în mai multe centre maiștrilor electricieni. Eu am lucrat cu un băiat. Îl rugam să noteze și apoi verificam ce a înțeles. E unul dintre elevii care vrea să continue, îi place, a mers cu noi în teren ultima oară 6 săptămâni. În fiecare zi venea ca observator la toate lucrările executate de noi pe joasă sau medie tensiune. Ne întreba de ce am făcut așa, îi explicam. Băiatul vrea să-și continue studiile, dar și să lucreze la noi în internship. La finalul școlii mi-a trimis mesaj, încântat că a luat examenul. Am observat că și-a pus poză de profil pe WhatsApp în echipamentul E-Distribuție, deci e clar că își dorește să continue și că îl văd și prietenii axat pe direcția asta.

Cred că ar fi foarte bine să avem echipe formate dintr-un electrician experimentat și unul foarte tânăr, pentru că învață unul de la celălalt. Noi încă suntem în trecere la echipamentele noi, odată cu digitalizarea e nevoie de abilități digitale, să lucrezi cât mai bine cu telefonul, cu laptopul. Folosim deja mai multe aplicații pe telefonul de serviciu, de exemplu una pentru admiterea prestatorilor, sunt pași predefiniți prin care trebuie să treci ca să mergi mai departe, iar pentru fiecare pas urcăm poze. În viitor, nu vom mai suna dispecerul, ci vom folosi o aplicație pentru a comunica prin mesaje predefinite cu el, pentru rapiditate și automatizare. Elevii din clasa duală au skilluri pentru lucrul cu telefonul și, odată ce învață partea noastră de rețea, o să fie ușor pentru ei să se integreze.

Cristian Lilian Miu, maistru electrician, Unitatea Operativă MT/JT Nord, E-Distribuție Muntenia

Electrician la primul job: cum începe cariera unui tânăr absolvent de clasă duală?

Odată terminată clasa duală, elevul va trebui să se hotărască dacă vrea să mai facă studii 2 ani, ca să dea apoi examenul de bacalaureat, sau dacă vrea să lucreze deja ca electrician. Le poate face și simultan.

Am avut interviu cu fiecare copil și am investigat dorința lui de a începe să lucreze ca electrician. Știm deci în acest moment câți doritori avem. Aceștia vor intra într-un program de internship de 6 luni. Cele 6 luni sunt suficiente, cred eu, pentru a-și da seama singuri dacă acest job li se potrivește, iar managerii lor vor avea și ei timp să le evalueze gradul de implicare și să le ofere feedback. Apoi urmează să devină angajați cu normă întreagă.

Andreea Folea, People and Business Partner, Project Management and Construction, E-Distribuție Muntenia

Desigur, și ca angajați vor avea atât acces în rețea câtă experiență! Există prejudecata că tinerii sunt mai pripiți și au comportamente de risc, dar ei vor deprinde zi de zi normele de siguranță și, în plus, vor avea un nivel de autorizare adaptat etapei lor de dezvoltare. Nivelul maxim de autorizare e cel de „admitent”, iar aici vor ajunge tinerii noștri absolvenți după mai mulți ani, timp în care vor fi vegheați de unul sau mai mulți colegi. Pentru acest prag, electricianul trebuie să demonstreze că are capacitatea să lucreze autonom în instalațiile electrice. Următorul pas? Examenul ANRE. Așa că de la internship e cale lungă, dar una sigură pentru cine s-a hotărât să meargă pe acest drum.

Din ce spunea un proaspăt absolvent intervievat de TVR, lucrurile sunt clare: „termin săptămânile de practică, continui cu școala, dau BAC-ul și... excelez în domeniu!” Iată aici reportajul întreg:

Captura din reportajul TVR
Vezi videoclipul

Știi un junior care poate deveni ucenicul nostru?

Spune-i că îl așteptăm să se înscrie în august în clasa duală de la Liceul Energetic din Constanța, singura dintre cele susținute de E-Distribuție în care mai sunt locuri disponibile. Vezi detalii în pagina dedicată programului „Viitor electrician”