• 16 December 2018

Avarii Banat 16 decembrie ora 8

Timișoara - Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu şi galben de ninsori, viscol în rafale de vânt puternic), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Banat. Printre cauzele care au dus la această situație se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, izolatori sparți, conductoare contorsionate.

La nivelul E-Distribuție Banat, începând cu ora 8.00, a fost declarată stare de criză, conform procedurilor interne aflate în vigoare.

În data de 16 decembrie, la ora 8.00, situația era următoarea:

- În regiunea Banat sunt nefuncționale 5 linii electrice de înaltă tensiune: L110 kV Lugoj-Făget, L110 kV Iaz-Nădrag, L 110 kV Câlnic-Câlnicel, L110 kV Bocșa-Gătaia, L110 Kv Reșița-ICMR (circuit 2). Totodată este nefucnțională stația de transformare Făget.

- în judeţul Timiș erau nealimentate 46 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 60 de localităţi.

- în județul Caraș Severin erau nealimentate 29 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 42 de localităţi.

- în judeţul Arad erau nealimentate 17 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 33 de localităţi.

- în județul Hunedoara erau nealimentate 12 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 24 localităţi.

În teren se află 53 de echipe de intervenție ale E-Distribuție Banat și ale contractorilor care intervin de astăzi dimineață și vor continua să lucreze pentru restabilirea în cel mai scurt timp posibil a alimentării cu energie electrică a consumatorilor.

Intervențiile sunt îngreunate de condiţiile meteo severe, de circulaţia rutieră dificilă și de necesitatea îndepărtării crengilor și a copacilor rupți. Colaborăm cu autorităţile locale, cu care păstrăm un contact permanent şi care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuție.