• 17 December 2018

Avarii Banat 17 decembrie ora 16

Timișoara – Echipele E-Distribuție Banat au reușit să realimenteze cinci din cele șase stații de inalta tensiune afectate de condițiile meteo, reducând astfel numărul clienților care nu au electricitate cu circa 20 de mii.

Numărul de clienți nealimentați la această oră a scăzut în regiunea Banat la sub 60 de mii de clienți. Singura stație de transformare 110 kV/MT rămasă nealimentată este Făget. Peste 90 de echipe ale E-Distribuție și contractorilor intervin în continuare pe teren, atât pentru realimentarea cu energie electrică a zonelor afectate, cât și pentru montarea de generatoare acolo unde este posibil.

În data de 17 decembrie, la ora 16.00, situația era următoarea:

- în judeţul Timiș erau nealimentate 37 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 50 de localităţi.

- în județul Caraș Severin erau nealimentate 31 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 40 de localităţi.

- în judeţul Arad erau nealimentate 16 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 15 localităţi.

- în județul Hunedoara erau nealimentate 23 de linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 15 de localităţi.

Pe fondul codului portocaliu de zăpadă și vânt, printre cauzele care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice se numără copaci rupți sub greutatea zăpezii depuse, căzuți peste liniile de înaltă și medie tensiune, izolatori sparți, conductoare contorsionate.