• 19 December 2018

Avarii Banat 19 decembrie ora 21

Timișoara – Aproximativ 120 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor societății sunt mobilizate în Banat și intervin în continuare în teren pentru remedierea avariilor provocate de căderile de zăpadă. Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor.

E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și echipe ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite.

De asemenea, în cursul ultimelor zile au fost instalate 42 de grupuri electrogene, în special la unitățile critice cum ar fi spitale și stații de pompare a apei, acolo unde situația a permis aceste soluții, pentru a asigura alimentarea clienților până la revenirea la schema normală.

În data de 19 decembrie, la ora 21.00, situația era următoarea:

- în judeţul Timiș erau nealimentate 11 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 19 localităţi.

- în județul Caraș Severin erau nealimentate 6 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 9 localităţi.

- în judeţul Arad era nealimentată 1 linie electrică aerienă de medie tensiune parțial, fiind afectată 1 2 localitate.

- în județul Hunedoara erau nealimentate 8 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 8 localităţi.

În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienților nealimentați a scăzut la aproximativ 5.700, din care circa 4.000 în judetul Timiș, 1.200 în Caraș-Severin, circa 150 în Arad și 350 în Hunedoara.