• 28 June 2019

Avarii - E-Distribuție Banat, 28 iunie 2019, ora 10.00

Timișoara – E-Distribuție Banat a restabilit alimentarea cu energie electrică pentru circa 94% din consumatorii afectați de condițiile meteo severe din seara zilei de 27 iunie din județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Codul roșu de vreme rea a fost caracterizat prin intensificări puternice ale vântului de până la 90-100 km/h, descărcări electrice și căderi importante de precipitații, care au afectat rețele electrice, în principal prin căderi de vegetație asupra liniilor electrice.

Eforturile echipelor din teren au fost completate de manevrele efectuate de la distanță prin sistemul performant Telecontrol, de gestiune operativă a rețelei de distribuție.

Un număr de 20 de echipe ale E-Distribuție Banat intervin pe teren pentru a asigura realimentarea tuturor clienților în cel mai scurt timp posibil. În dimineața zilei de 28 iunie, la ora 10:20, mai erau afectați de defectele apărute în rețelele de medie tensiune circa 4.500 de clienți din cele 4 județe, iar intervențiile se concentrau în principal în următoarele zone:
- În județul Caraș-Severin, în zona localităților Zorlențu Mare, Bocșa, Armeniș, Teregova, Turnu Ruieni
- În județul Timiș în zona localității Victor Vlad Delamarina
- În județul Hunedoara în zona localităților Băița, Șoimuș, Vălișoara, Boșorod, Zam și Orăștioara de Sus
- În județul Arad în zona localităților Apateu, Arad, Vinga

Echipele vor rămâne pe teren până la remedierea tuturor deranjamentelor colective și individuale.