• 23 mai 2018

E-Distribuție Muntenia Lucrări de modernizare Eminescu, Floreasca și Domenii

Bucureşti – E-Distribuție Muntenia va derula anul acesta un program de investiţii în valoare de 28,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zonele Eminescu, Floreasca şi Domenii, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru peste 5.000 de consumatori. În cadrul proiectului de modernizare, sunt în derulare trei lucrări majore în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie şi joasă tensiune pe o lungime de 96,5 kilometri.

Prima parte a proiectului presupune modernizarea reţelei de distribuţie a energiei electrice din zona Eminescu şi va consta în lucrări de înlocuire a cablurilor de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 7,5 kilometri, precum şi a cablurilor de joasă tensiune și de iluminat, pe o distanţă de 25 kilometri.

Proiectul de modernizare include și lucrări ample în zona Floreasca, în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie tensiune pe o lungime de aproximativ 9 kilometri, precum şi 37 kilometri de cabluri de joasă tensiune și de iluminat.

Până la finalul anului, vor fi încheiate de asemenea, lucrările de modernizare în zona Domenii. În urma acestor lucrări, vor fi înlocuiţi 6 kilometri de cabluri de medie tensiune şi aproximativ 12 kilometri de cabluri de joasă tensiune.

Toate aceste lucrări fac parte dintr-un program de investiții realizat de companiile de distribuție ale Enel în România, care vizează asigurarea unui serviciu adecvat pentru consumatorii finali, posibilitatea de control la distanță și îmbunătățirea calității și securității rețelei, respectând în același timp standardele companiei în ceea ce priveşte mediul.

Ca urmare a programelor ample de investiții în modernizarea rețelelor, s-a îmbunătățit semnificativ calitatea serviciilor, companiile E-Distribuție ale grupului fiind în topul celor mai performanți operatori de distribuție energie electrică din România. Conform raportărilor ANRE pe 2016, indicele SAIDI (durata medie a întreruperilor neplanificate pentru fiecare client) pentru E-Distribuție Muntenia a fost de 172 minute, cel mai performant din țară, media națională înregistrată fiind de 290 minute. E-Distribuție Dobrogea și E-Distributie Banat și-au îmbunătățit performanțele și au rămas în topul celor mai performanţi operatori din Romania, cu SAIDI de 217 minute, respectiv 245 de minute.

Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.

Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Enel are aproximativ 3.100 de angajați în România și oferă servicii unui număr de 2,8 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, acoperind o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, a siguranței și performanței rețelelor și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel. Enel Energie și Enel Energie Muntenia sunt importanți furnizori de energie în România, având în ofertă atât energie electrică și gaze natural, cât şi servicii cu valoare adăugată (precum servicii de asistenţă, produse de iluminat, etc).